torsdag 19. mai 2016

Hvor mye koster kredittkortet?

I dag er det en rekke tilbud av kredittkort. Hvis egen økonomi er i orden, kan vi i praksis velge og vrake. Men hvor mye koster det – og hva skal vi velge? Noe enkelt svar finnes egentlig ikke. Det avhenger av hvordan vi ønsker å bruke kortet. La oss først se på kostnadene. De viktigste er:
 • Årsavgift
 • Rente på benyttet kreditt
 • Uttaksgebyr i minibank (i utlandet og i Norge)
 • Valutapåslag ved bruk av kortet i utlandet
Når det gjelder årsavgift er det til dels store forskjeller, men i dag er det mange kredittkort som har fjernet denne avgiften. Så fremt man ikke ønsker helt spesielle fordeler anbefales det derfor å velge et kort uten årsavgift.

Kredittkortene har vanligvis en rentefri periode på 45-50 dager. Det betyr at rentene på benyttet kreditt ikke begynner å løpe før etter første krav om innbetaling. Her er det lett å trå feil. Vanlig praksis er at kredittkortselskapene sender er faktura med krav om en minstebetaling. Selv om man har brukt 30.000 kr, kan kravet om første innbetaling være 300 kr. Dersom man kun betaler minstebetalingen, begynner rentene umiddelbart å løpe for den gjelden som da oppstår. Det anbefales derfor at  man sjekker fakturaen og endrer beløpet som skal betales inn. Dersom man betaler hele gjelden ved første forfall, blir det null renter.

For å sjekke rentenivået er det mulig å gå til Finansportalen. Her vil vi se at de fleste kortene har en nominell rente mellom 20% og 25%. Dersom noen ønsker å bruke kredittkortet til å skaffe seg kortsiktige lån, kan det derfor lønne seg å velge et kort med lave kredittrenter. Uansett blir det et dyrt lån. Det generelle rådet er derfor hele tiden å betale ved første forfall – da blir spiller ikke kredittrentene noen rolle.

Dersom man ønsker å ta ut kontanter i minibanker, kan det lønne seg å sjekke hvor store gebyrene er – både i Norge og i utlandet. Her er det store forskjeller. Noen kredittkort kan brukes gratis i minibankautomater både i Norge og utlandet, mens andre krever ganske store gebyrer – opp til 75 kroner pr uttak. I tillegg kreves ofte en prosent av uttaksbeløpet. Da blir det dyrt å benytte kredittkortet. Dersom man ønsker å ta ut kontanter i minibanker, bør man altså skaffe seg et kort uten gebyrer. Det generelle rådet er å unngå å bruke kredittkortet til kontantuttak – så slipper man å tenke på denne kostnaden.

Den siste store kostnaden er valutapåslag ved bruk av kredittkort i utlandet. Dette ligger vanligvis på ca 1,7% av beløpet. Her er det ikke så store forskjeller mellom kredittkortene – så dette er en kostnad man alltid bør kalkulere med.

Ved fornuftig valg og bruk av kredittkort kan man altså unngå både årsavgift, kredittrenter og minibankgebyr. Da blir kredittkort et godt hjelpemiddel – spesielt i utlandet og ved kjøp av varer på internett. I tillegg til kostnadene bør man se på fordelene – her er det også store variasjoner. De viktigste er bonuser, rabatter og reiseforsikring. Det finnes flere muligheter til å sammenligne kredittkort på nettet. I tillegg til Finansportalen anbefaler jeg Kredittkort.com. Her finnes gode oversikter.

8 kommentarer:

 1. Er du ute etter et lån? du er på rett sted for dine lån løsninger her! Global Finance Limited gi ut lån til bedrifter og enkeltpersoner på et lavt og rimelig rente på 2%. vennligst kontakt oss på e-post via camilapedro93@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. BEST AVAILABLE WAY TO FINANCIAL FREEDOM {upstoxfunding@yahoo.com}
   Are you looking for financial freedom? Are you in debt, you need a loan to start a new business? Or you collapse financially, do you need a loan to buy a car or a house? Have you ever been rejected by your bank in ever finance? You want to improve your financial? You need a loan to pay off your bills pay off? No more looking, we welcome you for an opportunity to get all types of loans at a very affordable 3% interest rate for others. For information, contact us now by email at: {upstoxfunding@yahoo.com}

   Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? And you do not know what to do. We offer the following loans;both Personal loans [secure and unsecured], Business loans [secure and unsecured] ,combination loans ,Student loans,Consolidation loans and so many others.

   Company name: UPSTOX FUNDING
   Company Email: upstoxfunding@yahoo.com
   Text/Call :(302) 273-5794.

   Slett
 2. Jeg er en stor pengeutlåner i byen og jeg ringte fra min far og han fortalte meg at folk lider fordi de ikke har penger, jeg er rik og jeg er klar til å hjelpe deg med lån, alle som trenger et lån eller økonomisk Hjelp bør kontakte meg, jeg kan gi deg et personlig lån, ta kontakt med min email cloudloancenter@gmail.com

  SvarSlett
 3. Kjære lånesøkere

  Du i noen økonomiske vanskeligheter? Ønsker du å starte din egen bedrift? Dette lånefirmaet ble etablert menneskerettighetsorganisasjoner rundt om i verden med det ene formål å hjelpe de fattige og mennesker med økonomiske vanskeligheter i livet. Hvis du vil søke om et lån, kom tilbake til oss med detaljer under e-post: elenanino0007@gmail.com

  Navn:
  Kredittbeløp som kreves:
  Lånetid:
  Mobilnummer:

  Takk og Gud velsigne
  SELVTILLIT
  Elena

  SvarSlett
 4. * Tilbyr en rente på 3% rentelån
  * Forsikring for kontantløs Entreprenør
  * Garanti for penger

  Med god kreditt score tilbyr Credit Financier Home sikkerhetslån og ikke-sikkerhetslån til enkeltpersoner eller selskaps- eller kooperative foreninger med det formål industrielle og personlige fordeler.

  Kontakt adresse:
  Whatsapp: +15184181390
  Direkte mail
  creditfinancierhome@gmail.com

  SvarSlett
 5. Finansiering av fysiske eiendeler
  Hvor det er behov for å finansiere en ny kapitalinvestering, kan selskapene stole på Alliance Trust Company Leasing Limiteds serie av finansielle løsninger for å skaffe aktivet effektivt.
  leasing
  Leie innkjøp
  Kommersielle eiendomslån
  Shipping Lån
  Leverandørfinansiering
  Local Enterprise Finance Scheme
  Internationaliseringsfinansieringsordning
  Hvordan søke?
  For mer info, kontakt: harryjames402@hotmail.com

  SvarSlett
 6. Trenger du et lån for forretninger eller å betale av regninger? ta kontakt med hr. chill for en rask og enkel lån chillwellfinancialhome@gmail.com Han er den som hjalp meg med å få et lån han er en tillitsverdig mann, og han er klar til å hjelpe deg også. kontakt ham i dag, De gir ut Xmas lån til folk akkurat nå.
  Jeg sier ikke dette for å bedra folk, jeg er en Guds mann, jeg forkynner evangeliet, jeg sverger til Gud. jeg deler min erfaring til alle dere, og slik at du folk vil vite riktig sted å gå og få en lovlig lånefinansiering, er chillwellfinancialhome@gmail.com en legitim finansside som hjelper folk med å få et lånefond.
  Slutte å kaste bort tid og penger for feil falsk låneselskap og kontakt chillwellfinancialhome@gmail.com i dag.

  SvarSlett
 7. I am Senecaut Peter, I am a financial officer, I give out loans to individual and company, for business and personal purposes, contact me if you are in need of any kind of loan. I render loans to the general public at 2% interest rate. Contact me at authentichomefinance@gmail.com

  SvarSlett